Wat is Happietaria?

Happietaria’s zijn tijdelijke restaurants die worden georganiseerd en gerund vanuit christelijke studentenverenigingen in een stad, in dit geval Leiden. De winst en de giften gaan naar structurele projecten ter verbetering van de situatie in de derde wereld. Het restaurant is bedoeld voor de bewoners van de betrokken steden, dus niet alleen voor de studenten zelf.

Organisatie

De organisatie van de Happietaria’s ligt in handen van leden van christelijke studentenverenigingen, allemaal vrijwilligers. Sinds 1993 hebben er in totaal in Nederland ongeveer 10.000 jongeren meegewerkt en hebben ongeveer 50.000 mensen een bezoek gebracht één van deze restaurants!
Happietaria is een actie van Tear. Tear helpt mensen zelf op te staan uit armoede en onrecht. Ze bieden wereldwijd hulp via lokale organisaties en kerken, want recht doen is een opdracht van God. Tear helpt waar kan, en moedigt mensen aan om de wereld mooier te maken. Naast Tear zijn ook IJM en ZOA betrokken bij Happietaria. De opbrengsten van de Happietaria’s gaan naar verschillende projecten van IJM, ZOA en Tear.

Waarom Happietaria?

Elke 5 seconden sterft er een kind van de honger. Meer dan 1,5 miljard mensen leven onder de armoedegrens. Overheden laten sommige groepen links liggen of zijn corrupt. Daarom willen we tijd en middelen geven aan deze medemensen die het zoveel minder hebben dan wij. Er zou veel meer aandacht moeten zijn voor zo’n enorm probleem, de oorzaken en oplossingen.

Het lijkt soms een druppel op een gloeiende plaat, maar als voor 1 persoon de wereld wat beter is geworden door de hulp van Happietaria, dan is dat voor ons al genoeg. Kom daarom ook eten en maak voor die ene persoon het verschil: neem een hap uit mensenhandel!